Adana’nın turuncu renkli coşkusu “Nisan’da Adana’da Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı” kapsamında bu yıl 7’ncisi düzenlenen “Portakallı Lezzetler Yarışması”, amatör ve profesyonel şeflerin kıyasıya mücadelesine sahne oldu. Toplam 45 katılımcının 3 farklı kategoride hünerlerini sergilediği yarışma, renkli görüntülerle dolu heyecanlı anlar yaşattı.
Jüri Titizlikle Değerlendirdi
Yarışmada, ünlü şefler, gurmeler ve gastronomi dünyasının önde gelen isimlerinden oluşan jüri, katılımcıların eserlerini; sunum, lezzet, orijinallik, koku, kıvam ve reçete uyumu gibi kriterler üzerinden 100 puan üzerinden değerlendirdi. Tüm katılımcılara madalya ve katılım belgesi verilirken, kategorilerinde ilk üçe girenler özel plaketle ödüllendirildi.
Kazananlar Belli Oldu!
Yarışmanın kazananları şöyle:
- Tatlı-Pasta Kategorisi: Ali Bayram Yegül
- 18-30 Yaş Sıcak-Soğuk Yemek Kategorisi: Eylül Yıldız
- Analı-Kızlı Adana Yemekleri Kategorisi: Safiye Özgen
Ayrıca, Fatma Çıkla Özel Ödülleri ise Bedriye Yakın, Esra Karakaya ve Kardelen Sevindağ’a takdim edildi.
Narenciyenin Lezzet Buluşması
Adana’nın önemli tarım ürünlerinden narenciyeyi gastronomiyle buluşturmayı hedefleyen yarışma, Adana Ticaret Odası, Park Zirve Zaimoğlu, Onbaşılar Kebap, Sheraton, Divan ve Hilton Otel sponsorluğunda gerçekleşti. Tatlı-Pasta, 18-30 yaş arası Sıcak-Soğuk Yemek ve Analı-Kızlı Adana Yemekleri kategorilerinden oluşan etkinlik, lezzet tutkunlarının büyük beğenisini topladı.
Portakal çiçeklerinin mis kokusu eşliğinde renklenen karnaval, bu yıl da Adana’yı lezzet ve eğlencenin merkezi haline getirdi!