Gıda sürdürülebilirliği açısından büyük önem taşıyan gıda israfı, Türkiye’nin önde gelen gıda üreticilerinden Banvit BRF’nin en öncelikli gündem maddelerinden biridir. Şirket, “Akıllı Çocuk Sofrası” projesi ile toplumsal sürdürülebilirlik uygulamalarında gıda israfı ve bilinçli beslenme konularına da odaklanıyor.
Sürdürülebilirlik Yalnızca Üretimle Sınırlı Değil
Banvit BRF’nin bu alandaki çalışmalarını anlatan CEO Tolga Gündüz, sürdürülebilirlik yaklaşımlarının yalnızca üretim süreçleri ile sınırlı olmadığını, toplumsal farkındalık yaratmayı da hedeflediklerini vurguladı.
Gündüz, “Dünya’da pek çok insanın sağlıklı gıdaya erişememesinin en önemli nedenlerinden birisi de gıda israfı. Bu israfın önüne geçilmesi ile açlık çeken milyonlarca insanın kaderi değiştirilebilir. Bu anlamda tasarrufun sağlanması ve israfın azaltılması yönünde akılcı, düşük maliyetli ve hızlı sonuç verebilecek önlemlerin alınmasını önemsiyoruz” dedi.