Kahve tüketiminde yaşanan artış, baristalığa olan ilgiyi de giderek artırıyor. Baristalık, çeşitli yetenekleri bir araya getiren ve geliştiren bir meslek dalıdır. Sunum sanatından teknik ekipman kullanımına kadar titizlikle hareket edilmesi gereken bu alanda, uluslararası sertifikalandırma kuruluşu Specialty Coffee Association (SCA), Türkiye’de tüm branşları kapsayan eğitimlerini yalnızca Arabica Coffee House’da sunuyor.
SCA Barista Eğitimleri, kahve hazırlamanın hem sanatını hem de bilimini keşfetmek isteyenler için eşsiz bir fırsat sunuyor. Profesyonel eğitmenler tarafından verilen bu kurslar, kahve çekirdeklerinin nasıl seçileceğinden mükemmel espresso çekimlerinin nasıl yapılacağına ve latte sanatının inceliklerine kadar geniş bir yelpazede konuları kapsıyor.
Yüzde yüz yerli ve milli üretime sahip kahve sektörünün öncülerinden biri olan Arabica Coffee House, SCA eğitimlerinin ardından kazandırdığı uluslararası geçerliliği olan sertifika ile katılımcıların kariyerlerine yeni bir boyut katıyor.

Arabica Coffee House ile Kahve Sanatında Ustalığa Adım Atın
Arabica Coffee House’un sunduğu bu eğitimler, sektördeki kalite standartlarını artırmayı ve sürdürülebilir kahve üretimini desteklemeyi amaçlıyor. Ankara’da düzenlenen eğitim programları, altı ana modülden oluşuyor. Baristalığa olan ilginin her geçen gün arttığını vurgulayan Arabica Coffee House CEO’su Sertaç Yalçın; ” Kahve çekirdeğinden fincana kadar her aşamada kalite standartlarını geliştirmeyi amaçlıyoruz. Bu kapsamda Arabica Coffee House olarak, kahve sevgisini bir adım ileri taşımak ve kahve tutkunlarını gerçek birer kahve sanatçısı haline getirmek için SCA (Specialty Coffee Association) onaylı barista eğitimlerini sunuyoruz. SCA Barista Eğitimleri, kahve hazırlamanın sanatını ve bilimini keşfetmek isteyen herkes için mükemmel bir fırsat. Profesyonel eğitmenler tarafından verilen bu kurslar, kahve çekirdeklerinin nasıl seçileceğinden, mükemmel espresso çekimlerinin nasıl yapılacağına ve latte sanatının inceliklerine kadar her yönünü ele alıyor.
“Kahveye Giriş” modülünde kahvenin tarihçesi ve üretim süreçleri hakkında bilgi edinirken, “Barista Becerileri” modülünde espresso hazırlama ve süt köpürtme gibi pratik becerileri geliştiriyorlar. “Demleme Becerileri” modülü, farklı demleme yöntemlerini öğretirken, “Duyusal Beceriler” modülü kahvenin tat, koku ve dokusunu değerlendirme yeteneğini artırıyor. Son olarak, “Yeşil Kahve Becerileri” modülü, yeşil kahve çekirdeklerinin seçimi ve işlenmesi hakkında derinlemesine bilgi sağlıyor. SCA’nın tüm bu modülleri bir arada sadece markamız Arabica Coffee House’da veriyor olması da bizleri ayrıca gururlandırıyor” açıklamasında bulundu.