Fileminyon Tarifi
Etin en özel hallerinden biri olan fileminyon, yumuşak dokusu ve yoğun lezzetiyle her lokmada kendini hissettirir. DANET’in özenle seçilmiş dana bonfilesiyle hazırlanan bu tarif, aromatik mantar sosu ve sotelenmiş sebzelerle birleştiğinde unutulmayacak bir tat sunuyor.
Malzemeler:
- 400 gr. DANET dana bonfile
- 10 gr. taze kekik
- 5 gr. biberiye
- 30 gr. istiridye mantarı
- 30 gr. kültür mantarı
- 10 gr. soya sos
- 10 gr. tereyağı
- 20 gr. sıvı yağ
- 20 gr. beybi havuç
- 20 gr. beybi kabak
- 20 gr. kereviz sapı
- 10 gr. tuz
- 1 adet bazlama
Hazırlanışı:
Bonfileyi iyice ısıtılmış sıvı yağ ile tavada mühürleyin. İnce doğranmış mantarları kavurun ve soya sosu ekleyerek sos haline getirin. Fırın kabına alınan bonfilenin üzerine mantar sosu ekleyin ve 200 derece fırında 20 dakika pişirin. Sebzeleri jülyen doğrayın, tereyağı ve baharatlarla tavada soteleyin. Fırından çıkan bonfile ile servis edin.
Afiyet olsun!