Ana Sayfa Gastronomi Memleket Sofrası Denizli’nin Coğrafi İşaretli Lezzeti: Denizli Kebabı

Denizli’nin Coğrafi İşaretli Lezzeti: Denizli Kebabı

Denizli'nin Coğrafi İşaretli Lezzeti: Denizli Kebabı
Şehrin Lezzeti

Denizli Kebabı, Kebapçı Mehmet Usta’da adeta yıl boyunca süren bir kebap festivaline dönüşüyor.

Bu özel lezzet için seçilen kuzular, 8 parçaya ayrıldıktan sonra özenle hazırlanarak, karşılıklı işlenen parçalarla birlikte kubbeli özel fırına yerleştiriliyor.

Yaklaşık 3 saatlik pişirme sürecinin ardından nar gibi kızarmış etler servise hazır hale geliyor.

Kilo ile satılan kebap, yumuşacık pideler eşliğinde sunuluyor. Yanında domates, soğan, acı biber ve tatlı bir final için çekme helva ikram ediliyor.

Bu geleneksel lezzeti tatmak için Denizli’ye mutlaka uğramalısınız!

Pamukkale ve Kent Müzesini gezmeden şehirden ayrılmamalısınız.

Şehrin Lezzeti